ФК Полтава - 30-07-2012, 10:07 - sasa 168

Не мирна перша перша поразка \”Карлівки\”

Не мирна перша перша поразка \”Карлівки\”

ФК Полтава-2-Карлівка (Карлівка) – Мир (Горностаївка) – 2:3
Момот, 32, Гребінюк, 87 – Шипа, 8, Скоцкій, 30, Доценко, 48
Карлівка: Яковченко, Голованmов, Поляниця, Григоренко, Синьогуб, Лубенець (Богомаз, 56), Момот, Буличов (Коваленко, 54), Пономаренко, Гриценко (Гребінюк, 39), Марченко (Сільченко, 63).
Мир: Середа, Головко, Осьмачко, Рябченко, Лахнюк, Шипа, Зайцев, Ленський (Довбиш, 73, Чмеленко, 85), Савченко (Драголюк, 67), Доценко, Скоцький (Онищенко, 76).

Центральний матч туру повністю виправдав очікування уболівальників. Правда, варто відзначити, що яскравої гри не вийшло. Хоча команди заповнили цю прогалину величезним бажанням перемогти.

 

Карлівка на правах господарів почали з перших хвилин нав\’язувати супернику свої гру. У стартові п\’ять хвилин господарі навіть створили один напівмомент – Пономаренко праворуч виконав навіс до штрафного, а гості з трудом його відбили. У свою чергу перша вилазка в бік воріт Яковченка, який у цьому матчі дебютував у другій лізі, закінчилася для \”Миру\” вдало. Пас із глибини поля знайшов на куті штрафного Доценка, який у дотик переправив м\’яч уздовж воріт. Набігаючому Шипі залишалося тільки не промазати по м\’ячу. Таким чином, рахунок у матчі було відкрито, і \”Карлівці\” вперше у турнірі довелося відіграватися.

 

Можливість моментально зрівняти рахунок втратив Марченко – його удар прийняла на себе штанга. Такий поворот став для підопічних Андрія Зав\’ялова якимось нокдауном. Наступні хвилин десять господарі поступово приходили в себе і лише в середині тайму зуміли створити небезпеку біля воріт Середи. Пономаренко метрів із сімнадцяти пробив вище воріт. Через сім хвилин після чергового стандарту у виконанні Пономаренка м\’яч відскочив до Буличова. Півзахисник без роздумів пробив, але м\’яч зачепив когось із гравців суперника і вийшов на кутовий. І тут же гості вдруге у матчі змусили господарів починати з центру поля. Знову відмінно у горностаєвців спрацювали фланги. Цього разу атака розгорнулася по правій бровці. Савченко зробив простріл до штрафного майданчика, де Скоцький, без проблем, подвоїв перевагу своєї команди. Це виглядало, як нокаут. Але… Практично відразу карлівчанам вдалося скоротити відставання. Після подачі кутового у виконанні Лубенця, Гриценко виграв верхову боротьбу у захисників і скинув м\’яч під удар Момоту – 1:2.

 

Могли наші футболісти згодом і відновити паритет, однак удар Поляниці після навісу Момота прийшовся до рук воротарю. Уже в компенсований час двічі свою команду довелося рятувати Яковченку. Спочатку Дмитро парирував удар з розвороту Савченка, а півхвилини потому – відбив небезпечний постріл все того ж Савченка з лінії штрафної.

Початок другої половини нагадало уболівальникам стартові хвилини матчу. Знову \”Полтава\” активно почала – Марченко в першій атаці перевірив пильність Середи. Але знову пропустили не обов\’язковий гол. Шипа подав кутовий із правого флангу, а високий Доценко виграв дуель в опонента – пробив між захисником і воротарем – 1:3. Як і в першій половині, господарям знадобився час, щоб прийти в себе. Наставник \”Карлівки\” спробував оживити гру за допомогою замін. Потрібно відзначити, що це дало свої плоди. На 69-й хвилині з непоганої позиції пробив трохи неточно Сільченко. Та ж доля чекала і Гребінюка після його спроби вразити дальній кут. Стовідсотковий момент був і у Богомаза за п\’ятнадцять хвилин до закінчення зустрічі. Пономаренко навісив від кутового прапорця, Середа помилився на виході, а Едуард несильним ударом переправляв м\’яч у ворота. Але в останній момент захисники підстрахували свого голкіпера. Ще одну можливість скоротити рахунок упустив Момот, пробивши з лінії воротарського повз ціль.

 

І все ж господарі добилися свого за дві хвилини до кінця. Сільченко класною передачею знайшов у штрафному Гребінюка і форвард елегантно перекинув м\’яч через воротаря – 2:3. У компенсований час у господарів була можливість врятувати матч, якщо б Синьогуб з кількох метрів не послав снаряд вище воріт. А так залишається констатувати перша поразка \”Карлівки\” у другій лізі.

Володимир ХОМІЧ

Погода